Реализована стручна посета централног објекта РТВ на Мишелуку и Фрушкогорског коридора

Реализована стручна посета централног објекта РТВ на Мишелуку и Фрушкогорског коридора

У организацији Инжењерске коморе Србије – Регионалног центра Суботица, Већа Матичне секције инжењера грађевинске струке, 11. маја 2024. године, реализована је стручна посета централног објекта РТВ на Мишелуку и Фрушкогорског коридора. Фрушкогорски коридор има дужину 45,2km и спојиће будући аутопут Нови Сад - Зрењанин са аутопутем Београд - Загреб.

Милета Маршовић, дипл. инж. грађ и Дејан Радаковић, дипл. инж. грађ. су кроз презентацију приказали елементе моста и упознали присутне са технологијом и проблемима грађења. Укупна дужина моста је 1663 m, укупна ширина је 28 m, а ширина прилазних конструкција је 25 m. Мост се састоји од три дела: северне и јужне прилазне рампе и главне мостовске конструкције. Главни мост је екстрадос мост са косим затегама са рамовском конструкцијом од преднапреднутог бетона, променљивог попречног пресека распона 134+235+134 m. Темељ стуба главног пилона изграђен је на шиповима. Мост са двоструким кратким пилонима правоугаоног попречног пресека са стубом закошеним према споља висине 25 m. Са сваког пилона пружају се по два сета затега. После презентације инжењери су обишли градилиште и имали прилику да на лицу места виде конструкције и поставе питања.

Друга дестинација стручне посете била је централна зграда Радио-телевизије Војводине на Мишелуку. Домаћин посете је била Маријана Дивљак дипл. инж. арх. која је упознала инжењере са проблемима током чишћења рушевине старе зграде и изградњом новог објекта. Током обиласка су приказани деск, студија, просторија аудио-видео технике.

Други о нама:

https://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/trideset-pet-inzenjera-posetilo-rtv_1539028.html