Развој професије урбаниста у Србији - нов студијски програм Интегрални урбанизам, предавање у Београду са видео преносом у Суботици, Новом Саду, Чачку и Новом Пазару

Развој професије урбаниста у Србији - нов студијски програм  Интегрални урбанизам, предавање у Београду са видео преносом у Суботици, Новом Саду, Чачку и Новом Пазару

U organizaciji Inženjerske komore Srbije - Izvršnog odbora matične sekcije planera i Izvršnog odbora Matične sekcije urbanista, u petak, 30. septembra 2016. godine, sa početkom od 12 časova biće održano predavanje na temu "Razvoj profesije urbanista u Srbiji-nov studijski program "Integralni urbanizam". 

Predavač: dr Marija Maruna, dipl.inž.arh.

Predavanje se održava u Beogradu, Bulevar vojvode Mišića 37/II, sa video prenosom u Subotici, Korzo 1/II, Novom Sadu, Danila Kiša 3, Čačaku, Čačanski partizanski odred 3A i Novom Pazaru, Kulturni centar Novi Pazar, Stevana Nemanje 2.

Predavanje je vrednovano sa 5 bodova za prijavljene učesnike, odnosno 10 bodova za predavače koji su članovi Komore, saglasno Pravilniku o kontinuiranom profesionalnom usavršavanju članova Inženjerske komore Srbije.

Predavanje je namenjeno licenciranim inženjerima sa brojevima licenci: 100,200,201,202,203 i 300.

Visina kotizacije za prisustvo na predavanju iznosi 300,00 dinara, po osobi, sa uračunatim PDV-om. Ista se uplaćuje na tekući račun Inženjerske komore Srbije 160-40916-33. Poziv na broj: odgovarajuća šifra predavanja, model se ne unosi, ostaje prazan. Dokaz o uplati dostavlja se na dan održavanja predavanja.

Sadržaj predavanja:
Na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu je školske 2012/2013. godine pokrenut nov master program pod nazivom "Integralni urbanizam" namenjen edukaciji profila urbaniste u Srbiji. Političke promene nakon 2000.godine, prelazak na demokratski sistem i tržišnu ekonomiju kao i orijentacija ka uključivanju društva u evropske i svetske tokove, su suštinski izmenile okvir za delovanje u oblasti prostornog uređenja i razvoja. Novonastali društveno-ekonomski kontekst je doveo do promene koncepta prostorne intervencije i uslovio izmenu profesionalnih pristupa prostornom i urbanističkom planiranju i urbanističkom projektovanju. Time je otvoreno područje za izgradnju novih znanja i razvoj stručnih profila koji bi umeli da odgovore na nove kompleksne izazove prakse društva u tranziciji.

Departman za urbanizam Arhitektonskog fakulteta je u skladu sa novonastalim okolnostima i prepoznatim problemima postojeće edukacije urbanista u Srbiji, kreirao dvogodišnji master program u celosti u oblasti urbanizma, sa ciljem unapređenja korpusa potrebnih znanja i podizanja značaja profesije urbaniste u Srbiji.

Predavanje je posvećeno prikazu koncepta master programa "Integralni urbanizam", njegovoj strukturi, sadržaju i načinu rada, kao i problematizaciji edukacije profila urbaniste u uslovima post-socijalističke tranzicije u Srbiji.

Za prisustvo na predavanju možete se prijaviti putem sledećih linkova:

Link za prisustvovanje predavanju u Beogradu (šifra predavanja 7017)

Link za prisustvovanje predavanju u Subotici (šifra predavanja 7018)

Link za prisustvovanje predavanju u Novom Sadu (šifra predavanja 7019)

Link za prisustvovanje predavanju u Čačku (šifra predavanja 7020)

Link za prisustvovanje predavanju u Novom Pazaru (šifra predavanja 7021)