ОДРЖАНА СЕДМА СЕДНИЦА ОДБОРА ЗА ПРАЋЕЊЕ ПОЛАГАЊА СТРУЧНИХ ИСПИТА

ОДРЖАНА СЕДМА СЕДНИЦА ОДБОРА ЗА ПРАЋЕЊЕ ПОЛАГАЊА СТРУЧНИХ ИСПИТА

Odbor je upoznat sa Rešenjem potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorane Z. Mihajlović kojim su izvršene izmene u sastavu komisija za polaganje stručnog ispita za građevinsku struku, što je od posebnog značaja za održavanje stručnog ispita za oblast građevinske konstrukcije. Komisija za građevinske konstrukcije obrazovana prethodnim Rešenjem Ministarstva nije održavala stručne ispite za ovu oblast građevinske struke  prevashodno zbog problema koji su se ticali sastava ove Komisije. 

Odbor je upoznat i sa Rešenjem o obrazovanju Komisije za polaganje stručnog ispita za oblast melioracije i imenovanju ispitivača za opšti i posebni deo broj: 119-01-231/2019-02 od 11.februara 2019. godine. Imajući u vidu da ovim Rešenjem nisu izvršene izmene u sastavu  Komisije za oblast melioracije, donet je zaključak da se Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastukture obavesti o neophodnosti  izmena na koje je ukazao predsednik ove Komisije.

Kako Odbor od jula meseca 2018. godine nije zasedao, na ovoj sednici su razmotreni i rezultati održanih stručnih ispita u novembarskom ispitnom roku 2018. godine.

Na sednici su razmotrena i ostala pitanja vezana za organizaciju polaganja stručnih ispita i način rada ispitnih komisija.