ОДРЖАН МТМ '23

ОДРЖАН МТМ '23

Ovogodišnji, drugi po veličini IACES-ov događaj, MTM (Mid-Term Meeting) održan je od 23. do 30. aprila 2023. godine u Beogradu, uz podršku Inženjerske komore Srbije. Događaju je prisustvovalo 26 stranih studenata građevinarstva kao i 20 studenata Građevinskog fakulteta u Beogradu, odnosno članovi IACES LK Beograd. Organizatori su imali čast da ugoste studente iz Turske, Grčke, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Nemačke, Francuske i Portugala.

Tokom događaja, studenti su imali dosta raznovrsnih aktivnosti. Organizovani su obilasci važnih lokaliteta u Beogradu - Narodni muzej, muzej Nikole Tesle, crkva Svetog Marka, gradilište „Sava Centar“, hram Svetog Save, Terazije, Knez Mihailova ulica, Kalemegdan, Kosančićev venac, Zemunski kej i Gardoš, Avala, toranj i spomenik Neznanom junaku, Botanička bašta, Beograd na vodi, ali i u Novom Sadu (Petrovaradin), uz obilazak Fruške gore.  

Uz obilaske pomenutih lokaliteta, održana su stručna predavanja profesora, dr Marka Marinkovića i dr Dušana Isailovića, zatim, radionica „GB Workshop“ - kao prilika da učesnici na kreativan način reše zadatak pomoću „SWOT“ analiza, Internacionalno veče, prezentacije sponzorskih kompanija, ali i glavna skupština IACES (GAR), na kojoj su izglasani određeni predlozi i nova pravila, a sve u cilju poboljšanja rada udruženja.