Наступ Инжењерске коморе Србије на 17. Међународном сајму иновација, кооперација и предузетништва "ИНОЦООП 2016"

Наступ Инжењерске коморе Србије  на 17. Међународном сајму иновација, кооперација и предузетништва "ИНОЦООП 2016"

Sajam  inovacija, kooperacija i preduzetništva "INOCOOP 2016 koji se već sedamnaest godine održava u Zrenjaninu, svečano je otvorio predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine, g-din Igor Mirović. Nastupu Inženjerske komore Srbije prisustvovalo je preko sto članova Komore a koje je u uvodnom obraćanju pozdravio mr Radoslav Lekić, član Upravnog odbora Inženjerske komore Srbije. Tom prilikom istakao je i aktivnosti Komore vezane za profesionalno usavršavanje svojih članova koji su u obavezi da pohađaju različite oblike stručnog usavršavanja. Takođe, podsetio je članove Komore da su raspisani izbori za članove Skupštine i predsednike podsekcija matičnih sekcija projektanata i izvođača radova, i pozvao ih da uzmu aktivno učešće.

""

U nastavku programa prisutnima su se obratili g-din Momčilo Nikolčić, potpredsednik Regionalne privredne komore Zrenjanin i g-din Milan Gutić, predsednik Upravnog odbora Poslovnog udruženja klaster građevinsko komunalne delatnosti "Panonija". Prvo predavanje, u okviru permanentnog usavršavanja članova Inženjerske komore Srbije održano je na temu: "Odbrana od poplava" u izlaganju Sanje Pantelić-Miralem, dipl.inž.polj. Nakon toga, Jasna Pagač, dipl.građ.inž., i njen kolega Željko Vučinić, dipl.inž.polj., predavači i predstavnici firme Hidrozavod Dunav Tisa Dunav A.D. Novi Sad iz Novog Sada, održali su stručno predavanje sa prezentacijom na temu: "Zalivanje poljoprivrednih kultura veštačkom kišom".

Na kraju programa mr Radoslav Lekić, u ime Inženjerske komore Srbije zahvalio se svim prisutnima i pozvao ih da obiđu izložbeni program 17. Međunarodnog sajma inovacija, kooperacija i preduzetništva "INOCOOP 2016".

""