ИЗБОРИ ЗА ПРЕДСЕДНИКЕ ПОДСЕКЦИЈА У МАТИЧНИМ СЕКЦИЈАМА ПРОЈЕКТАНАТА И ИЗВОЂАЧА РАДОВА-ВАЖНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

ИЗБОРИ ЗА ПРЕДСЕДНИКЕ ПОДСЕКЦИЈА У  МАТИЧНИМ СЕКЦИЈАМА ПРОЈЕКТАНАТА И ИЗВОЂАЧА РАДОВА-ВАЖНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Na osnovu člana 21. stav 1. tačka 36. Statuta Inženjerske komore Srbije ("Službeni glasnik RS", br. 88/05, 16/09 i 27/16) i člana 59. stav 1. Pravilnika o načinu organizovanja podsekcija br. 1339/1 od 28.03.2016. godine, Upravni odbor Inženjerske komore Srbije doneo je Odluku o raspisivanju izbora za predsednike podsekcija br. 3042/1-4.2. od 01.08.2016. godine, koju možete preuzeti ovde

U skladu sa članom 59. Pravilnika o načinu organizovanja podsekcija, izvršni odbori matičnih sekcija projektanata i izvođača radova doneli su odluku da se izbori za predsednike podsekcija, odnosno izborni postupak, sprovede u periodu od 12. septembra 2016. godine do 18. novembra 2016. godine. Takođe, doneli su i odluke da se glasanje za izbor predsednika podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova sprovede putem glasačkih listića.

Izbore za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova sprovode izborne komisije.

Izborne komisije za sprovođenje izbora za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova su, na osnovu člana 58. stav 3 Pravilnika o načinu organizovanja podsekcija br. 1339/1 od 28.03.2016. godine, dana 30.08.2016. godine donele odluke o zaključenju konačnih biračkih spiskova članova Inženjerske komore Srbije u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova.

Pravo da bude kandidovan, da bira i bude biran za predsednika podsekcije ima svaki član Komore u okviru matične sekcije, odnosno podsekcije čiji je član. Izborno pravo nemaju članovi Komore kojima miruju prava i obaveze u smislu člana 74. Statuta Inženjerske komore Srbije. Član Komore može biti biran za predsednika podsekcije samo ispred jedne matične sekcije.

Predsednika podsekcije biraju članovi podsekcije. Predsednik podsekcije je lice koje predstavlja podsekciju na teritoriji cele Republike Srbije. Predsednik podsekcije je član Izvršnog odbora po položaju. Predsednik podsekcije ne može istovremeno obavljati funkciju predsednika regionalnog odbora podsekcije. Mandat predsednika podsekcije traje četiri godine i može biti biran najviše dva puta uzastopno.

O svim fazama izbornog postupka bićete blagovremeno obaveštavani putem internet prezentacije Komore i elektronskom poštom.

VAŽNE INFORMACIJE:

24.11.2016. - PROGLAŠENJE REZULTATA IZBORA ZA PREDSEDNIKE PODSEKCIJA U MATIČNOJ SEKCIJI PROJEKTANATA I MATIČNOJ SEKCIJI IZVOĐAČA RADOVA

Izvršni odbor Matične sekcije projektanata na 34. redovnoj sednici Izvršnog odbora, održanoj dana 22.11.2016. godine, i Izvršni odbora Matične sekcije izvođača radova, van sednice, elektronskim putem, dana 23.11.2016.godine, su u skladu sa članom 82. Pravilnika o načinu organizovanja podsekcija, a na osnovu Izveštaja izbornih komisija za sprovođenje izbora za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova, doneli odluke o proglašavanju i objavljivanju konačnih rezultata izbora za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova.

Odluku o proglašavanju i objavljivanju konačnih rezultata izbora za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete pogledati ovde
Odluku o proglašavanju i objavljivanju konačnih rezultata izbora za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete pogledati ovde

Izvršni odbori matičnih sekcija projektanata i izvođača radova su usvojili izveštaje izbornih komisija za sprovođenje izbora za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova.

U skladu sa članom 81. stav 4. Pravilnika o načinu organizovanja podsekcija objavljuje se:
Izveštaj Izborne komisije za sprovođenje izbora za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata koji možete pogledati ovde
Izveštaj Izborne komisije za sprovođenje izbora za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata koji možete pogledati ovde

15.11.2016. - Izborna komisija za sprovođenje izbora za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Izborna komisija za sprovođenje izbora za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova je, dana 15.11.2016. godine, utvrdila rezultate izbora na osnovu broja dobijenih glasova kandidata za svaku podsekciju u Matičnoj sekciji projektanata, odnosno u Matičnoj sekciji izvođača radova.

Rezultate izbora za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete preuzeti ovde.

Rezultate izbora za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete preuzeti ovde.

U skladu sa članom 84 Pravilnika o načinu organizovanja podsekcija, član Komore može da podnese Izbornoj komisiji prigovor na nepravilnosti u toku izbornog postupka, najkasnije u roku od tri dana po isteku roka za određenu fazu izbornog postupka, koja se utvrđuje odlukama Izborne komisije.

Rok za podnošenje prigovora na nepravilnosti u toku glasačkog postupka je 18. novembar 2016. godine.

Na osnovu člana 85. Pravilnika o načinu organizovanja podsekcija, prigovor se podnosi pisanim putem u pisarnici Komore, uz otisak ličnog pečata člana Komore, navođenjem broja licence i svojeručnim potpisom podnosioca.

18.10.2016. - svi članovi Komore koji se nalaze na zaključenom biračkom spisku za izbor predsednika podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova, a ne prime glasački listić, mogu podneti pisani zahtev za izdavanje duplikata glasačkog listića.

Zahtev za izdavanje duplikata glasačkog listića podnosi se neposrednim putem u Sekretarijatu Komore u Beogradu ili u regionalnim kancelarijama najkasnije do 03.11.2016.godine (do kraja radnog vremena Komore).

Krajnji rok za preuzimanje i za neposrednu predaju duplikata glasačkog listića u Sekretarijatu Komore u Beogradu i u regionalnim kancelarijama je 07.11.2016.godine (do kraja radnog vremena Komore).

Zahtev za izdavanje duplikata glasačkog listića se podnosi na obrascu koji možete preuzeti ovde.

11.10.2016. Izborne komisije za sprovođenje izbora za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova, van sednice, dana 11.10.2016. godine, donele su odluke o rokovima za sprovođenje glasačkog postupka za izbor predsednika podsekcija.

Glasački postupka za izbor predsednika podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i u Matičnoj sekciji izvođača radova sprovešće se u periodu od 11. oktobra do 18. novembra 2016. godine.

Krajnji rok za glasanje je 07. novembar 2016. godine.

Izborne komisije će do 15. novembra 2016. godine utvrditi rezultate izbora i broj dobijenih glasova kandidata za svaku podsekciju i objaviti izborne rezultate za izbor predsednika podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i u Matičnoj sekciji izvođača radova.

Odluku o rokovima za sprovođenje glasačkog postupka za izbor predsednika podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete pogledati ovde

Odluku o rokovima za sprovođenje glasačkog postupka za izbor predsednika podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete pogledati ovde

Takođe Vas obaveštavamo da je Izvršni odbor Matične sekcije projektanata doneo Odluku o izmeni Odluke o imenovanju Izborne komisije za sprovođenje izbora za predsednike podsekcije u Matičnoj sekciji projektanata koju možete pogledati ovde

Lične biografije kandidata za izbor predsednika podsekcija možete pogledati ovde.

07.10.2016. - Izborne komisije za sprovođenje izbora za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova, van sednice, dana 07. okt 2016. godine, utvrdile su konačne liste kandidata za izbor predsednika podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i u Matičnoj sekciji izvođača radova.

Konačne liste kandidata za izbor predsednika podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete pogledati ovde.
Konačne liste kandidata za izbor predsednika podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova
možete pogledati ovde.

03.10.2016. - Izborna komisija za sprovođenje izbora za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Izborna komisija za sprovođenje izbora za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova, na drugoj zajedničkoj sednici, održanoj dana 03. oktobra 2016. godine, utvrdile su preliminarne liste kandidata za izbor predsednika podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i u Matičnoj sekciji izvođača radova.

Rok za dostavljenje prigovora na kandidacioni postupak je 06.10.2016. godine.

Prigovor se podnosi pisanim putem u pisarnici Komore, uz otisak ličnog pečata člana Komore, navođenjem broja licence i svojeručnim potpisom podnosioca.

Preliminarne liste kandidata za izbor predsednika podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete pogledati ovde.
Preliminarne liste kandidata za izbor predsednika podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova
možete pogledati ovde.

12.09.2016. - Izborne komisije za sprovođenje izbora za predsenike podsekcija matičnih sekcija projektanata i izvođača radova, na prvoj zajedničkoj sednici izbornih komisija za sprovođenje izbora za predsednike podsekcija u matičnim sekcijama projektanata i izvođača radova, održanoj dana 30.08.2016. godine, donele su odluke o rokovima za sprovođenje kandidacionog postupka za izbor predsednika podsekcija u matičnim sekcijama projektanata i izvođača radova.

Postupak predlaganja kandidata za izbor predsednika podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova sprovešće se u period od 12. septembra 2016. godine do 30. septembra 2016. godine.

Izborne komisije će do 07. oktobra 2016. godine utvrditi konačne liste kandidata za izbor predsednika podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj izvođača radova.

Kandidate za predsednika podsekcije može predložiti Izvršni odbor Matične sekcije projektanata, odnosno Izvršni odbor Matične sekcije izvođača radova i svaki Regionalni centar, odnosno regionalni odbor odgovarajuće podsekcije kao i najmanje 50 članova odgovarajuće podsekcije, uz obaveznu izjavu o prihvatanju kandidature.

Izjava o prihvatanju kandidature treba da sadrži ime i prezime kandidata, broj licence, mesto prebivališta i otisak ličnog pečata koji član poseduje za onu matičnu sekciju za koju je kandidovan.

Regionalni centar, odnosno regionalni odbor podsekcije, mogu predložiti najviše dva kandidata.

Regionalni odbori podsekcija donose Odluku o predlogu kandidata za predsednika podsekcije, na sastanku regionalnog odbora podsekcije. Za predložene kandidate mora glasati većina prisutnih članova regionalnog odbora podsekcije.

Na prvoj zajedničkoj sednici izbornih komisija za sprovođenje izbora za predsednike podsekcija u matičnim sekcijama projektanata i izvođača radova, utvrđen je spisak članova Komore sa dva uzastopna mandata, u skladu sa članom 58 Satuta Inženjerske komore Srbije. Predsednici podsekcija koji su imali dva uzastopna mandata u Matičnoj sekciji projektanata mogu da budu kandidovani i da budu birani za predsednike podsekcije u Matičnoj sekciji izvođača radova, i obrnuto.

Spisak članova Komore sa dva uzastopna mandata, u skladu sa članom 58 Statuta Inženjerske komore Srbije možete pogledati ovde

ODLUKE IZBORNE KOMISIJE ZA SPROVOĐENJE IZBORA ZA PREDSEDNIKE PODSEKCIJA U MATIČNOJ SEKCIJI PROJEKTANATA

Odluka o rokovima za sprovođenje kandidacionog postupka za izbor predsednika podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete pogledati ovde

Konačan birački spisak članova Inženjerske komora Srbije u Matičnoj sekciji projektanata možete pogledati ovde

Odluku o zaključenju konačnog biračkog spiska članova Inženjerske komora Srbije u Matičnoj sekciji projektanata možete preuzeti ovde

ODLUKE IZBORNE KOMISIJE ZA SPROVOĐENJE IZBORA ZA PREDSEDNIKE PODSEKCIJA U MATIČNOJ SEKCIJI IZVOĐAČA RADOVA

Odluka o rokovima za sprovođenje kandidacionog postupka za izbor predsednika podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete pogledati ovde

Konačan birački spisak članova Inženjerske komora Srbije u Matičnoj sekciji izvođača radova možete pogledati ovde

Odluku o zaključenju konačnog biračkog spiska članova Inženjerske komora Srbije u Matičnoj sekciji izvođača radova možete preuzeti ovde

ODLUKE IZVRŠNOG ODBORA MATIČNE SEKCIJE PROJEKTANATA

Odluku o imenovanju Izborne Komisije za sprovođenje izbora za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete preuzeti ovde

Odluku o izmeni Odluke o imenovanju Izborne Komisije za sprovođenje izbora za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete preuzeti ovde

ODLUKE IZVRŠNOG ODBORA MATIČNE SEKCIJE IZVOĐAČA RADOVA

Odluku o imenovanju Izborne Komisije za sprovođenje izbora za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete preuzeti ovde