ДОГОВОРЕНА САРАДЊА ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ И АКАДЕМИЈЕ ИНЖЕЊЕРСКИХ НАУКА СРБИЈЕ У ОБЛАСТИ ИНЖЕЊЕРСТВА

ДОГОВОРЕНА САРАДЊА ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ И АКАДЕМИЈЕ ИНЖЕЊЕРСКИХ НАУКА СРБИЈЕ У ОБЛАСТИ ИНЖЕЊЕРСТВА

Prof. dr Rajko Unčanin, predsednik Inženjerske komore Srbije i Dragoljub Jakšić, predsednik Izvršnog odbora Matične sekcije inženjera elektro struke i potpredsednik Upravnog odbora Komore održali su sastanak sa predstavnicima Akademije inženjerskih nauka Srbije. Sastanak je održan 4. septembra 2019. godine u prostorijama Inženjerske komore Srbije u Beogradu. Ispred Akademije inženjerskih nauka Srbije prisustvovali su prof. dr Branko Kovačević, predsednik, prof. dr Miloljub Smiljanić, generalni sekretar i prof. dr Aleksandar Gajić, zamenik generalnog sekretara.

""

Sastanak je protekao u prijateljskoj i prijatnoj atmosferi, a održan je radi uspostavljanja saradnje između Inženjerske komore Srbije i Akademije inženjerskih nauka Srbije u oblasti inženjerstva, kao i zajedničkim aktivnostima koje se planiranju za naredni period. Na sastanku se razgovaralo i o načinima daljeg razvoja i jačanja domaće privrede, zatim značaju i mestu inženjera i njihovoj ulozi u društvu, ali i o problemima koji se odnose na odlazak mladih iz zemlje i mogućnostima za njihov ostanak u zemlji.

Za naredni period dogovoreno je intenziviranje saradnje, kao i uključivanje strukovnih udruženja i organizacija u razne aktivnosti koje će preduzimati Komora i Akademija, a posebno u one koje se tiču poboljšanja položaja inženjera i inženjerske struke u Srbiji.