ДАН ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ ОБЕЛЕЖЕН ЈЕ ДАВАЊЕМ НОВЧАНЕ ПОМОЋИ ИНЖЕЊЕРИМА КОЈИ СУ ТОКОМ ПАНДЕМИЈЕ БОЛЕСТИ КОВИД-19 ПРЕТРПЕЛИ НЕГАТИВНЕ ЕКОНОМСКЕ ПОСЛЕДИЦЕ ПО СВОЈ РАД

ДАН ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ ОБЕЛЕЖЕН ЈЕ ДАВАЊЕМ НОВЧАНЕ ПОМОЋИ ИНЖЕЊЕРИМА КОЈИ СУ ТОКОМ ПАНДЕМИЈЕ БОЛЕСТИ КОВИД-19 ПРЕТРПЕЛИ НЕГАТИВНЕ ЕКОНОМСКЕ ПОСЛЕДИЦЕ ПО СВОЈ РАД

Ovom prilikom predsednica Marica Mijajlović je izjavila:

„Komora danas obeležava svoj dan, postojimo 17 godina. Odlučili smo da i putem ove pomoći pomognemo našim kolegama, da ih podsetimo da je Komora njihova kuća i da smo krupnim koracima krenuli da inženjersku struku vraćamo na mesto koje joj pripada”.

I dalje dodala:

„Inženjerska komora Srbije kuća je svih inženjera i ljudi iz inženjerske struke. Zajedno sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture činimo jedinstven tim koji će dati sve od sebe da se projekti iz novog investicionog plana Srbija 2020-2025 realizuju što brže i kvalitetnije”.

Mijajlovićeva je podsetila i da je u februaru ove godine sa Ministarstvom građevinarstva potpisan Ugovor kojim se Komori poveravaju poslovi organizovanja stručnih ispita, izdavanja licenci i vođenja Registra licenciranih inženjera, arhitekata i prostornih planera i Registra licenciranih izvođača i posebno istakla:

„Hvala potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović i Ministarstvu na izuzetnoj podršci. Sve što smo zajedno uradili je osnov da naša saradnja bude dugoročna, još bolja i kvalitetnija. A inženjeri Srbije aktivno će učestvovati u izazovnim i zahtevnim projektima koje će država u okviru plana Srbija 2020 - 2025 realizovati”, rekla je predsednica Inženjerske komore Srbije.

Video materijal možete pogledati na sledećoj internet stranici: https://www.youtube.com/watch?v=TPND-ICjgRI