43. МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА "ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА '22" ДРУГО САОПШТЕЊЕ, ПРОГРАМ И ПОЗИВ

43. МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА "ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА '22" ДРУГО САОПШТЕЊЕ, ПРОГРАМ И ПОЗИВ

U organizaciji Saveza inženjera i tehničara Srbije održaće se 43. Međunarodna konferencija „Vodovod  i kanalizacija '22", u periodu od 11. do 14. oktobra 2022. godine u Zrenjaninu, u hotelu „Vojvodina“.

Konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Grada Zrenjanina, uz podršku Inženjerske komore Srbije.

Suorganizatori konferencije su Institut za tehnologiju nuklearnih i drugih mineralnih sirovina – ITNMS, Beograd, Institut za vodoprivredu „Jaroslav Černi“, Beograd, Prirodno – matematički fakultet Novi Sad – Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, Tehnološko-metalurški fakultet Beograd – Katedra za neorgansku hemijsku tehnologiju, Inženjerska akademija Srbije, Beograd, IPIN - Institut za primjenjenu geologiju i vodoinženjering, Bijeljina, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin i Društva inženjera Zrenjanin.

Cilj konferencije je da se kroz razmatranje aktuelnih tehničko - tehnoloških, istraživačko - razvojnih, ekonomskih, zakonskih i drugih pitanja iz oblasti snabdevanja vodom i kanalisanja doprinese ubrzanijem transferu znanja, informisanju, primeni savremenih dostignuća i rešenja, unapređenju naučno-istraživačkog i razvojnog rada i poboljšanju poslovanja preduzeća vodovoda i kanalizacije i komunalnih sistema.

Tematika Konferencije obuhvata Izvorišta vode za piće; Distribuciju i potrošnju vode za piće; Ekologiju i zaštitu; Prečišćavanje otpadnih voda; Kanalizacione sisteme; Sanaciju kanalizacije i vodovoda tehnikama bez iskopavanja i uvođenje novih materijala; Modernizacija i restruktuiranje javnih komunalnih preduzeća vodovoda i kanalizacije.

U okviru konferencije, kao prateći deo programa, biće otvorena izložba „Prof. dr Vujica Jevđević, hidrolog svetskog glasa“. Organizatori izložbe su Savez inženjera i tehničara Srbije i Udruženje inženjera Polimlja. Autorka izložbe je Olivera Ćosović. Izložba će biti otvorena 12. oktobra 2022. godine u Centru za kulturu u Zrenjaninu i održavanje Okruglog stola posvećenog obeležavanju 75 godina rada Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ sa temom: „Istorijat i razvojni put Instituta, dostignuća u oblasti vodosnabdevanja i kanalisanja“ 13. oktobra 2022. godine.

Drugo saopštenje, program i poziv na konferenciju možete preuzeti ovde.

Prijavu za učešće na konferenciji možete preuzeti ovde.