ЗАВРШЕНА ДЕОНИЦА БАТРОВЦИ-КУЗМИН, ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЈЕКТИ НЕ СТОЈЕ

ЗАВРШЕНА ДЕОНИЦА БАТРОВЦИ-КУЗМИН, ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЈЕКТИ  НЕ СТОЈЕ

“Svi veliki infrastrukturni projekti u Srbiji se realizuju i u vreme epidemije korona virusa i danas se u Srbiji gradi oko 520 kilometara puteva i pruga, na kojima je trenutno angažovano 2.600 radnika na koje sam veoma ponosna. Vrednost tih projekata je 2,6 milijardi evra. Život ne sme da stane, moramo da mislimo i ma dan posle”, izjavila je jutros potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović.

Ona je ovom prilikom istakla da se radovi izvode na nekoliko novih auto-puteva, kao i u železničkom saobraćaju.

“Grade se Moravski koridor, auto-putevi od Sremske Race do Kuzmina i Ruma-Šabac-Loznica, kao i brza pruga od Beograda do Budimpešte. Pored toga, na rekonstrukciji i rehabilitaciji regionalnih i lokalnih puteva angažovano je oko 14 hiljada radnika. Neke deonice smo završili, poput auto-puta od Batrovaca do Kuzmina”, rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala da postoje i poteškoće u realizaciji projekata.

“Najveći problem nam je nabavka opreme i repro-materijala koji dolazi iz drugih zemalja. Biće promena u dinamici ali ne očekujemo velika kašnjenja. Hvala građevinarima i svim kompanijama koje se uklapaju sa ovim promenama i rade na tako važnim projektima. Neki ne viđaju svoje porodice, već su sve vreme u kampovima u kojima je potpuno organizovan život i rad. Takav slučaj je, na primer, sa 1.500 radnika angažovanih na brzoj pruzi od Beograda do Stare Pazove”, izjavila je ona.

Potpredsednica Vlade istakla je da je bezbednost radnika i poštovanje svih mera u vreme epidemije na prvom mestu, te da se radi svuda gde postoje uslovi za to.

(izvor: www.mgsi.gov.rs)