УСКОРО БЕСПЛАТНО ЧИТАЊЕ СТАНДАРДА ЗА ЧЛАНОВЕ КОМОРЕ У СВИМ РЕГИОНАЛНИМ КАНЦЕЛАРИЈАМА

УСКОРО БЕСПЛАТНО ЧИТАЊЕ СТАНДАРДА ЗА ЧЛАНОВЕ КОМОРЕ У СВИМ РЕГИОНАЛНИМ КАНЦЕЛАРИЈАМА

U utorak, 3. jula 2018. godine u Inženjerskoj komori Srbije u Beogradu održan je sastanak predstavnika Instituta za standardizaciju Srbije i Inženjerske komore Srbije. U ime Instituta za standardizaciju Srbije prisustvovali su Tatjana Bojanić, v.d. direktora, Radiša Knežević, rukovodilac Sektora za opšte oblasti standardizacije i Violeta Nešković-Popović, rukovodilac Sektora za međunarodnu saradnju, informisanje i izdavačku delatnost, a Inženjersku komoru Srbije predstavljale su Latinka Obradović, potpredsednik Upravnog odbora, mr Biserka Švarc, član Upravnog odbora i Ivana Magdelinić, v.d. sekretara.

Tema sastanka, koji je protekao u konstruktivnoj atmosferi, bila je unapređenje saradnje Instituta za standardizaciju Srbije i Inženjerske komore Srbije u pogledu dostupnosti standarda članovima Komore po povoljnijim uslovima.

Na sastanku su dogovorene povoljnosti za članove Komore: omogućavanje popusta za kupovinu standarda i dodatni popust za tematske zbirke standarda, kao i sprovođenje pilot projekta - besplatne elektronske čitaonice standarda koja će biti organizovana u prostorijama Komore u Beogradu od sredine avgusta 2018. godine. Nakon analize rezultata pilot projekta, pristup, odnosno čitanje svih standarda biće omogućeno i članovima Komore u svim regionalnim kancelarijama.

Na sastanku su razmatrane i dodatne povoljnosti za članove Komore, a nakon zaključenja ugovora između Komore i Instituta, članovi će o njima biti obavešteni.