"САЈАМ У ЛАГОСУ" ЗОРАНА БОЈОВИЋА У ФОКУСУ НАСТУПА СРБИЈЕ НА БИЈЕНАЛУ У ВЕНЕЦИЈИ

"САЈАМ У ЛАГОСУ" ЗОРАНА БОЈОВИЋА У ФОКУСУ НАСТУПА СРБИЈЕ НА БИЈЕНАЛУ У ВЕНЕЦИЈИ

""Cilj konkursa koji su raspisali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Muzej primenjene umetnosti, u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije, bio je izbor projekta koji će odgovoriti na temu 18. Međunarodne izložbe arhitekture u Veneciji „Laboratorija budućnosti”, koja se otvara 20. maja i traje do 26. novembra 2023. godine.

Na Bijenalu u Veneciji Republiku Srbiju predstavljaće rad „U refleksijama…“ autorskog tima koji čine Iva Njunjić i Tihomir Dičić. Okosnicu izložbe, čiji je konkursni naziv bio „Pridruživanje svetskoj mapi – Učenje o arhitekturi Pokreta nesvrstanih”, čini Međunarodni sajam u nigerijskom gradu Lagosu, projekat koji je osmislio i vodio arhitekta Zoran Bojović, koji je, ujedno i dobitnik Nagrade za životno delo Inženjerske komore Srbije za 2013. godinu.

Projekat naših arhitekata usmerava pažnju na arhitekturu kreiranu kroz međunarodnu saradnju, posmatrajući je kao potencijal i resurs za budućnost.

Više informacija možete pogledati putem linka: https://www.gradnja.rs/bijenale-venecija-izlozba-u-refleksijama-iva-njunjic-tihomir-dicic/

Preuzeto sa portala www.gradnja.rs