ПРВА ДЕОНИЦА НА МОРАВСКОМ КОРИДОРУ ОД ПОЈАТА ДО КРУШЕВЦА ГОТОВА ДО КРАЈА СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ

ПРВА ДЕОНИЦА НА МОРАВСКОМ КОРИДОРУ ОД ПОЈАТА ДО КРУШЕВЦА ГОТОВА ДО КРАЈА СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ

Ovom prilikom, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović izjavila je da je ovaj auto-put višedecenijski san Kruševljana i da je grad odradio preko 2.500 rešenja eksproprijacije, što je omogućilo da radovi počnu po dogovorenoj dinamici: „Velika stvar za Kruševac i okolinu. Naš grad će napredovati, dosta inostranih firmi radi ovde, kao i puno manjih preduzetnika koji zapošljavaju mnogo ljudi. A regulacijom reke zaštitićemo i poljoprivrednike”.

Američki ambasador Entoni Godfri rekao je da je ponosan na saradnju sa potpredsednicom Mihajlović i Ministarstvom i čestitao je svim partnerima na posvećenosti ovom projektu: „Auto-putevi menjaju Srbiju nabolje i pomoći će joj da ostane bitan faktor u regionu i Evropi. Ovaj koridor važan je za dalji privredni razvoj i značajan je signal investitorima. Važno je i što njime rešavamo i regulaciju reka i zaštitu od poplava. Nastaviću da pratim realizaciju projekta dok ne bude završen. SAD su ponosne na svoje partnerstvo sa Srbijom u njenom privrednom razvoju”.

Obilasku radova prisustvovali su još i zamenica ambasadorke Velike Britanije, Rebeka Fabrici, predstavnik kompanije „Behtel“ i  zamenik rukovodioca projekta i rukovodilac gradilišta, Ozger Inal i šef projekta iz „Koridora Srbije”, Leonid Vuković.