ПРОДУЖЕНО ОСИГУРАЊЕ ПРОФЕСИОНАЛНЕ ОДГОВОРНОСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕКОМОРА ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ ЧЛАНОВЕ ОБЕЗБЕДИЛА И ДРУГЕ УСЛУГЕ ОСИГУРАЊА СА ПОПУСТОМ

ПРОДУЖЕНО ОСИГУРАЊЕ ПРОФЕСИОНАЛНЕ ОДГОВОРНОСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕКОМОРА ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ ЧЛАНОВЕ ОБЕЗБЕДИЛА И ДРУГЕ УСЛУГЕ ОСИГУРАЊА СА ПОПУСТОМ

Poštovani članovi Komore,

Inženjerska komora Srbije je dvanaestu godinu zaredom potpisala polisu osiguranja profesionalne odgovornosti, za sve članove Inženjerske komore Srbije koji uredno plaćaju članarinu i inženjere koji u toku perioda osiguranja steknu svojstvo člana Komore, od dana uvođenja u evidenciju.

Od 1.2.2021. do 1.2.2022. godine, članovi Inženjerske komore Srbije osigurani su od profesionalne odgovornosti po svim štetnim događajima.

Maksimalna suma za osiguranje po osiguraniku i štetnom događaju iznosi 15.000,00 evra (1.763.562,50 dinara).

Važno je napomenuti, da osiguranici (članovi Komore) ne učestvuju u novčanom iznosu u štetnom događaju (franšiza).

Podsećamo vas da je Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji („Službeni glasnik RS“, broj 9/2020), koji je stupio na snagu 12. februara 2020. godine, propisano da se pravo na upotrebu profesionalnog naziva, odnosno pravo na obavljanje stručnih poslova utvrđenih ovim zakonom i propisima donetim na osnovu ovog zakona, stiče upisom aktivnog statusa u Registar, na osnovu važeće polise osiguranja profesionalne odgovornosti.

Dakle, ukoliko ste član Komore koji je uredno izmirio obavezu plaćanja godišnje članarine u Registru licenciranih inženjera, arhitekata i prostornih planera i registru licenciranih izvođača imate status "aktivan" i nije potrebno da dostavljate polisu osiguranja od profesionalne odgovornosti.

Pored obezbeđivanja polise osiguranja profesionalne odgovornosti, Inženjerska komora Srbije je u saradnji sa kompanijom Dunav osiguranje ado Beograd, svojim zainteresovanim članovima omogućila i zaključenje

  1. Polise osiguranja profesionalne odgovornosti inženjera u svojstvu vlasnika pravnog lica uz 10% popusta;
  2. Pojedinačnih polisa životnog osiguranja uz benefit u vidu treće premije gratis bez obzira na dinamiku plaćanja osiguranja i
  3. Individualnog dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja za članove, uz mogućnost uključenja članova porodice, sa 10% popusta na premiju osiguranja.

Član Komore koji želi da kupi ove usluge osiguranja, kao dokaz da je član Komore koristi polisu osiguranja profesionalne odgovornosti koju je Komora zaključila sa kompanijom Dunav osiguranje ado Beograd.

Za navedene usluge osiguranja, kontakt osobe iz kompanije Dunav osiguranje ado Beograd su:

  • Biljana Ristanović Kopić, zadužena za profesionalnu odgovornost inženjera u svojstvu vlasnika pravnog lica i individualno dobrovoljno zdravstveno osiguranje
    imejl: biljana.ristanovic-kopic@dunav.com, mobilni telefon: 060/6988-000
  • Dragana Ristić, zadužena za životno osiguranje
    imejl: dragana.ristic2@dunav.com, mobilni telefon: 060/1561-099

Smatramo da je realizacija projekta koji se odnosi na obezbeđivanje osiguranja profesionalne odgovornosti i drugih usluga osiguranja od velikog značaja za Komoru i njene članove, ali i naša obaveza da u narednom periodu i dalje radimo i unapređujemo ovaj projekat, a u cilju povećanja kredibiliteta struke i članstva Komore.

Preuzimanje Polise kompanije Dunav osiguranje ado Beograd, kao i Uslova za osiguranje profesionalne odgovornosti inženjera, možete izvršiti prijavom na portal ovde.

S poštovanjem,

Vaša Inženjerska komora Srbije