ПОЗИВ ПРЕДУЗЕЋИМА И УДРУЖЕЊИМА ГРАЂЕВИНСКИХ, ПУТАРСКИХ И КОМУНАЛНИХ ДЕЛАТНОСТИ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

ПОЗИВ ПРЕДУЗЕЋИМА И УДРУЖЕЊИМА ГРАЂЕВИНСКИХ, ПУТАРСКИХ И КОМУНАЛНИХ ДЕЛАТНОСТИ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

S tim u vezi, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je izdalo preporuku svim investitorima, izvođačima i podizvođačima da učine sve kako bi održali nivo aktivnosti na gradilištima na realizaciji infrastrukturnih projekata, izgradnje i sanacije i rekonstrukcije puteva, železnice, u oblasti stanogradnje, komunalne infrastrukture i drugih poslova, te da svi investitori imaju obavezu da radnicima obezbede svu potrebnu primenu zaštite od korona virusa, u skladu sa odlukama Vlade Srbije.

Imajući u vidu trenutnu tešku situaciju u kojoj se privreda trenutno nalazi, a samim tim i građevinska industrija, te želje da se posledice pandemije korona virusa u svim životnim aspektima, pa tako i privrednim, svedu na minimum, prof. dr Zorana Z. Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture poziva preduzeća i udruženja građevinskih, putarskih i komunalnih delatnosti u Republici Srbiji da dostave sledeće:

  • informacije o problemima i štetama sa kojima se susreću sa predlogom za otklanjanje trenutnih problema i
  • predlog mera i sugestija o načinu otklanjanja štetnih posledica posle pandemije i ukidanja vanrednog stanja.

Tražene informacije dostaviti u najkraćem mogućem roku, najkasnije do 31. marta 2020. godine, na imejl adresu: kabinet@mgsi.gov.rs

Dopis prof. dr Zorane Z. Mihajlović, potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, broj: 119-01-010661/2019/07 od 24.3.2020. godine možete preuzeti ovde.