ОДРЖАНИ „ДАНИ МАШИНСКИХ ИНЖЕЊЕРА СРБИЈЕ 2024.”

ОДРЖАНИ „ДАНИ МАШИНСКИХ ИНЖЕЊЕРА СРБИЈЕ 2024.”

Инжeњeрска кoмoра Србиje - Извршни одбор Maтичне сeкциjе инжeњeрa мaшинскe струкe организовао је четврту по реду мaнифeстaциjу „Дани машинских инжењера Србије 2024”, са темом „Зелена енергија – будућност Србије”.

Овa, већ традиционална манифестацијa, одржанa од 11. до 13. октобра на 2024. године на Власини, окупила је чланове Коморе машинске струке, а својим присуством употпунили су је и представници комора за инвестиционо пројектовање (Централне коморе Републике Бугарске), представници локалне самоуправе Сурдулица и фирми које послују у области машинства.

Уводну реч на отварању имао је Драган Живковић, председник Организационог одбора манифестације, који се нашао и у улози модератора.

Скуп је отворио Михајло Мишић, председник Управног одбора Инжењерске коморе Србије и државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Поздрављајући присутне, у своје име и у име министра Горана Весића, Мишић је истакао да живимо у времену експанзије изградње, која све инжењерске струке води напред и доприноси даљем развоју наше земље.

Учесници манифестације имали су прилику да чују занимљива предавања стручњака из области машинства, а последњег дана за све заинтересоване организован је стручни обилазак Власинских хидроелектрана, Врла III.

Галерију фотографија можете погледати овде.