ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧЛАНОВЕ ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ О ВИСИНИ ЧЛАНАРИНЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧЛАНОВЕ ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ О ВИСИНИ ЧЛАНАРИНЕ

Obaveštavamo članove da članarina u Inženjerskoj komori Srbije počev od 31. 12. 2021. godine iznosi 9.500,00 dinara.

Inženjerska komora Srbije ulaže velike napore da unapredi poslovanje, i pre svega, obezbedi svojim članovima što više benefita kroz članarinu koju plaćaju. Jedna od značajnijih aktivnosti Komore u narednom periodu biće ulaganje novčanih sredstava u izradu cenovnika minimalnih cena za izradu planske i tehničke dokumentacije, tehničke kontrole, tehničke preglede i nadzor za zgrade i inženjerske objekte.

Planira se ulaganje novčanih sredstava u digitalizaciju građevinarstva primenom BIM tehnologije, kao i saradnja sa nadležnim institucijama na unapređenju sistema rada preko CEOP-a.

Komora i u 2022. godini obezbeđuje godišnje osiguranje od profesionalne odgovornosti za štete prouzrokovane trećim licima usled grešaka i propusta nastalih u obavljanju poslova izrade prostornih i urbanističkih planova, projektovanja, izvođenja radova i nadzora, na osnovu kojeg naši članovi imaju aktivan status u registrima inženjera, a samim tim pravo na korišćenje profesionalnog naziva i obavljanje stručnih poslova.

Korišćenje elektronske čitaonice standarda biće dostupno i u našim regionalnim kancelarijama, a omogućiće se i pristup neautorizovanim prevodima standarda iz oblasti građevinarstva (evrokodova), kao i besplatan pristup bazi propisa i ulaznice za posete sajmovima od interesa za inženjersku struku.

U narednom periodu, fokus našeg poslovanja biće i obezbeđivanje kontinuiranog usavršavanja, sticanje novih znanja i povećanje kompetencija inženjera, u cilju unapređenja uslova za obavljanje stručnih poslova, kao i učešće u svim najvažnijim infrastrukturnim projektima.

Detaljnije informacije o članarini u Komori možete pogledati putem linka:
http://www.ingkomora.rs/clanarina/?id=clanarinaFAQ

Odluku Skupštine Inženjerske komore Srbije o visini članarine za članove Inženjerske komore Srbije možete pogledati ovde.

Saglasnost Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na Odluku o visini članarine za članove Inženjerske komore Srbije možete pogledati ovde.

Hvala na ukazanom poverenju.
S poštovanjem,
Stručne službe Inženjerske komore Srbije