Лидија Томић проглашена за „Инжењерку године” за 2024. у Србији

Лидија Томић проглашена за „Инжењерку године” за 2024. у Србији

У оквиру иницијативе Привредне коморе Србије, компаније Сименс Србија и удружења „Инжењерка године“ која за циљ има да инспирише младе жене за студије и каријеру у инжењерској струци, за инжењерку 2024. године у Србији проглашена је др Лидија Томић, инжењерка ваздушног саобраћаја и асистент на Високој школи струковних студија Ваздухопловна академија.

Реч је о другом по реду избору у оквиру шире иницијативе да се јавности у Србији представе инжењерке из различитих компанија и институција, оне које би својом личношћу и радом могле да буду пример и инспирација младим женама које се налазе пред избором будућег занимања. Након јавног конкурса и избора 10 финалисткиња, о томе ко ће међу њима понети титулу „Инжењерке године” за ову годину одлучивала су четири жирија: финалисткиње, представници медијa, ученици и професори средњих школа, као и представници организатора и партнера. 

Испред Инжењерске коморе Србије догађају је присуствовао проф. др Иван Ивановић, члан Управног одбора и председник Извршног одбора Матичне секције инжењера осталих техничких струка.

Извор: www.inzenjerka-godine.rs, где се могу наћи детаљније информације.
Фото: Инжењерка године/Зоран Петровић