КОНФЕРЕНЦИЈА "НАВИКЕ-ПРАКСА-ПРАВИЛА"

КОНФЕРЕНЦИЈА "НАВИКЕ-ПРАКСА-ПРАВИЛА"

Srpska asocijacija za rušenje, dekontaminaciju i reciklažu organizuje Četvrtu međunarodnu konferenciju pod nazivom „Navike-praksa-pravila“, koja će se održati 29. novembra 2022. godine u Beogradu, u hotelu Mažestik, od 10 do 18 časova.

Na Konferenciji će se obratiti stručnjaci iz industrije rušenja, dekontaminacije i reciklaže radi povezivanja i usmeravanja saradnje nauke i privrede, kako bi primena novih tehnologija doprinela proizvodnji novih građevinskih materjala, otvaranju novih radnih mesta, a samim tim i razvoju cirkularne ekonomije u Srbiji.

Zajedno sa kolegama iz Italije, Srpska asocijacija će predstaviti temu konzervacije i revitalizacije divljih deponija u cilju pravljenja solarnih elektrana, što je u funkciji razvoja obnovljivih izvora energije. Ovo je dugoročni projekat koji zahteva i odgovarajuću tehnologiju i čiji su efekti višestruki.

Na Konferenciji će učestvovati i kolege iz vodećih evropskih zemalja u ovoj oblasti, pa će učesnici iz Švedske govoriti o digitalizaciji edukacije, kolege iz Holandije o opasnim materijalima u građevinarstvu, učesnici iz Nemačke o primerima dobre prakse u reciklaži otpada rušenja i građenja, a gosti iz Austrije o austrijskom modelu reciklaže.

Očekuje se dolazak  predstavnika resornih ministarstava, Grada Beograda, lokalnih samouprava, akademske i naučne zajednice i inženjera koji se bave izvođenjem radova.

Detaljnije informacije vezane za kotizaciju za učešće na konferenciji možete pogledati ovde.

Za više informacija možete se obratiti Srpskoj asocijaciji za rušenje, dekontaminaciju i reciklažu putem imejl adrese: secretariat@serbiandemolition.org.