КОНФЕРЕНЦИЈА "ГУБИЦИ ВОДЕ У СИСТЕМУ ЈАВНОГ ВОДОСНАБДЕВАЊА"

КОНФЕРЕНЦИЈА "ГУБИЦИ ВОДЕ У СИСТЕМУ ЈАВНОГ ВОДОСНАБДЕВАЊА"

Savez inženjera i tehničara Srbije, u saradnji sa Građevinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Novi Sad, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Kragujevac i Inženjerskom akademijom Srbije, organizuje konferenciju pod nazivom „Gubici vode u sistemu javnog vodosnabdevanja", koja će se održati 3. juna 2022. godine u Domu inženjera „Nikola Tesla“ u Beogradu.

Konferencija se organizuje sa ciljem da se, u prvom redu, ukaže na značaj upravljanja pitkim vodama, kao najvažnijim svetskim resursom i na problematiku odgovornog poslovanja i upravljanja gubicima vode, odnosno korišćenja ovog prirodnog resursa na način koji je održiv za generacije koje dolaze.

Na skupu će biti razmatrana problematika razvoja i unapređenja sistema upravljanja gubicima vode u procesima vodosnabdevanja, s ciljem da se stečena znanja i odluke sistemski prenesu na sva tri novoa, nivo preduzeća, osnivača i ministarstava. Cilj skupa je i da se ukaže na posledice rasutih i nedefinisanih nadležnosti, kao i na činjenicu da uspešna i održiva redukcija gubitaka vode traži politički, zakonski i finasijski okvir, iz kojih proističu obavezujući propisi, definisani ciljevi, stimulativne mere i finansijski izvori.

Kao mesto susreta eminentnih stručnjaka čiji će radovi biti prezentovani, konferencija će biti i prilika za razmenu iskustava i primera dobre prakse i mogućnost da se prisutni upoznaju sa najnovijim dostignućima u ovoj oblasti i opremom za nadzor i upravljanje gubicima.

Detaljnije informacije možete pogledati ovde.

Obrazac za prijavu za učešće možete preuzeti ovde.