ДАНИ ПОЉОПРИВРЕДЕ

ДАНИ ПОЉОПРИВРЕДЕ

Novosadski sajam, kao podrška i tačka povezivanja privrede Srbije sa privredama drugih zemalja i izlagača sa publikom, u mesecu u kojem je inače održavan najveći agrobiznis događaj na ovim prostorima - Međunarodni poljoprivredni sajam, organizuje Dane poljoprivrede onlajn, od 18. do 21. maja 2021. godine.

Svečano otvaranje Dana poljoprivrede na platformi Novosadskoj sajma ExpoOnline.rs je u utorak, 18. maja 2021. godine s početkom u 11 časova, a svečanost će otvoriti pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Čedomir Božič.

S obzirom na predstojeće subvencije iz nacionalnih fondova preko Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva za brigu o selu, podršku paorima iz Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, IPARD program i Fondaciju „Prosperitati“, ovi „Dani poljoprivrede“ biće odlična onlajn prilika izlagačima da ponude, a poljoprivrednim proizvođačima da se upoznaju sa najnovijim modelima poljoprivredne mehanizacije i priključnih mašina.

Mogućnost da se predstave okruženju onlajn imaće i pojedinci i predstavnici firmi koje se bave agrarom - od proizvođača do prerađivača, finansijskih institucija, organizacija i udruženja, a pored izlagača iz Srbije, nastupiće i firme iz Češke, Španije, Rumunije, Holandije i Hrvatske.

Ovaj događaj će, ujedno, dati šansu zainteresovanima u Srbiji da iskoriste subvencije i novčane podsticaje poljoprivredi i ruralnom razvoju, a pre svega za obnovu poljoprivredne mehanizacije.

Onlajn posete se ne naplaćuju, a registracija nije obavezna, osim za one koji žele da ugovore B2B sastanak sa izlagačima i one koji učestvuju u Poklon igri Agropanonke. Više o Poklon igri možete pogledati putem linka: https://sajam.net/sr/vesti/1616-posetite-dane-poljoprivrede-onlajn-mozda-osvojite-traktor

Više informacija možete pogledati na https://sajam.net/sr/kalendar/dani-poljoprivrede