20. ДАНИ АРХИТЕКТУРЕ НИША

20. ДАНИ АРХИТЕКТУРЕ НИША

U okviru pratećeg programa ovogodišnje internacionalne izložbe HOUSING19 i 20 Dana arhitekture Niša, Urban Planning Cluster u saradnji sa Građevinsko-arhitektonskim fakultetom u Nišu i Društvom arhitekata Niša organizuje studentsku radionicu HOUSING WORKSHOP19.

Problem smeštaja izbeglica predstavlja segment stambene arhitekture kome do sada nije bila posvećena dovoljna pažnja. Međutim, savremeno društvo ima mnogo veće matrijalne i tehničke mogućnosti, kao i viši nivo svesti o ovom problemu nego što je to ranije bio slučaj.

Tema ovogodišnje radionice jeste SKLONIŠTE/SHELTER. Učesnici će raditi na izradi modela modularnog, montažnog i mobilnog smeštaja raseljenih lica i izbeglica u vanrednim situacijama.

Na otvaranju pomenute studentske radionice predviđena je i promocija novog broja časopisa „Arhitekt“ u izdanju Društva arhitekata Niša, pod brojem 65/66. Kao i u prethodnim izdanjima, časopis se bavi aktuelnim temama i dešavanjima u oblasti arhitekture i urbanizma, kako domaćim tako i na svetskom nivou.