17. БЕОГРАДСКА ИНТЕРНАЦИОНАЛНА НЕДЕЉА АРХИТЕКТУРЕ - БИНА 2022

17. БЕОГРАДСКА ИНТЕРНАЦИОНАЛНА НЕДЕЉА АРХИТЕКТУРЕ - БИНА 2022

""Prepoznajući značaj i vrednost tradicionalne manifestacije kakva je Beogradska internacionalna nedelja arhitekture, Inženjerska komora Srbije je i ove godine pružila podršku njenoj organizaciji.

Ovogodišnje, 17. izdanje Beogradske internacionalne nedelje arhitekture - BINA 2022 biće održano od 26. maja do 7. jula, sa fokusom na predstavljanju aktuelnih konkursa za Grad Beograd (2021/2022) i Nagrade Evropske unije za savremenu arhitekturu - „Mis van der Roe“ (2022) na reprezentativnim izložbama u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda.

BINA 2022 otvara se 26. maja izložbom „Nagrade i konkursi 2021 - 2022“, u organizaciji Udruženja arhitekata Srbije (UAS) i Društva arhitekata Beograda (DAB).

Na izložbi će biti predstavljena pobednička rešenja odabrana na sedam recentnih arhitektonskih konkursa za Grad Beograd i biće otvorena do 12. juna 2022. godine.

Interaktivnim pristupom, BINA će približiti javnosti aktuelna dešavanja na arhitektonskoj sceni, koja će uticati na fizionomiju i budućnost života i izgleda gradova kod nas i u svetu. Među ostalim aktivnostima koje će pratiti programe izložbi, planirane su šetnje, radionice, diskusije, predavanja autora nagrađenih rešenja i drugo.

Program manifestacije možete pogledati ovde.